Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου 2014

30/07/2014 στο 2:29 μμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

BAKAS
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) της 29ης Ιουλίου 2014, τελευταία της θητείας του, ο Μιχάλης Μπάκας είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις θέσεις του συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» στα θέματα που συζητήθηκαν, όπως εν συντομία παρουσιάζονται παρακάτω:

Για το ζήτημα του αιτήματος του σωματείου εργαζομένων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, σημειώσαμε ότι όλοι συμφωνούμε με την αξιολόγηση αλλά είναι προφανές ότι η μεθόδευση της εφαρμογής ποσοστώσεων από το Υπ. Εσωτερικών είναι παράλογη και άδικη. Συνταχθήκαμε με την ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος από το Περιφ Συμβούλιο τονίζοντας προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας ότι ο δρόμος είναι ένας. Η μαζική συμμετοχή τους στον αγώνα που συνεχίζεται από όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο για την ανατροπή του παράλογου αυτού νομοσχεδίου με πολιτικά και νομικά μέσα.

Υποστηρίξαμε την υιοθέτηση ομόφωνου ψηφίσματος συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας αλλά και την παροχή φαρμακευτικής βοήθειας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πολιτικό όργανο για έναν λαό που δοκιμάζεται τόσα πολλά χρόνια από μια βάναυση κατοχή. Η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου, αλλά και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους. Προς την κατεύθυνση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα τμήμα της Ιερουσαλήμ και την ίδια την Ιερουσαλήμ ως κοινή πόλη υπαγόμενη σε διεθνές καθεστώς.

Για το ζήτημα της απώλειας εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου από την καρπόπτωση υποστηρίξαμε το αίτημα των ελαιοπραγωγών ζητώντας να υπάρχει στήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών προσθέτοντας ότι ανάλογη πρωτοβουλία πρέπει να παρθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου για την υποστήριξη των μαστιχοπαραγωγών της Χίου για τις ζημίες που υπέστησαν από τις νεροποντές του Ιουλίου.

Για το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΑΕΝΑΛ και του Lesvoshop τονίσαμε ότι θα περιμέναμε από την νέα περιφερειακή αρχή να ήταν παρούσα στη συνεδρίαση ώστε να ενημερωθεί για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, όπως να ήταν παρών και ο κ Βογιατζής ώστε να εξηγήσει στο σώμα τις συνέβει και πώς καταλήξαμε σε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι τραγικό το γεγονός ότι 3,5 χρόνια ουσιαστικά έχουμε κάνει ελάχιστα βήματα μπροστά, με αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση των υπηρεσιών (ΣΔΟΕ και ΔΟΥ). Οφείλουν όλοι οι ιδιώτες και συνεταιρισμοί που έχουν να λαμβάνουν από την ΑΕΝΑΛ και το Lesvosohp να ενεργοποιηθούν δικαστικά καθώς θα υπάρχει παραγραφή την 1/1/2015. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο πρόβλημα αυτής της κατάστασης είναι υποθηκεύτηκε στα μάτια των συμπολιτών μας οποιαδήποτε συλλογική – συνεταιριστική προσπάθεια θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε στο μέλλον και οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, καταδικάζοντας πολιτικά όσους είχανε ευθύνες και αποδίδοντας στη δικαιοσύνη στους υπαίτιους του σκανδάλου.

Με την ολοκλήρωση του Συμβουλίου ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Καθώς ολοκληρώνεται η θητεία μου στο περιφερειακό συμβούλιο οφείλω να ευχαριστήσω τον Ηλία Γιαννίρη και όλους τους φίλους του Οικολογικού Άνεμου σε όλα τα νησιά για τη στήριξη τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Προσπάθησα από την πλευρά μου να είμαι θετικός και δημιουργικός απέναντι σε πρωτοβουλίες των συναδέλφων από όλες τα παρατάξεις, χωρίς να κοιτώ το μικροκομματικό μας συμφέρον. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι με όλους έχουμε συμφωνήσει σε κάποια θέματα αλλά παράλληλα με όλους έχουμε διαφωνήσει σε άλλα, μη παρεκλίνοντας από τις αρχές και τις θέσεις του Οικολογικού άνεμου, θέσεις για τις οποίες ο λαός του Βορείου Αιγαίου μας στήριξε με την ψήφο του στέλνοντας τον φίλο Βασίλη Μπάλλα και στο επόμενο συμβούλιο. Από την πλευρά μου θα είμαι παρών πρώτα ως ενεργός πολίτης όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια αλλά παράλληλα στηρίζοντας και τον Βασίλη Μπάλλα στην επόμενη περίοδο μέσα στο περιφερειακό Συμβούλιο από τις θέσεις ακροατών του συμβουλίου όπως έκανα τα δύο πρώτα χρόνια με τον Ηλία Γιαννίρη.»

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: