Λατομική δραστηριότητα στο βόρειο Αιγαίο.

17/06/2014 στο 2:08 μμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

DSC01093

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Μπάκας ζητάει να εξεταστεί το ζήτημα του ορισμού λατομικών περιοχών στα νησιά μας. Στην επιστολή του ο κ Μπάκας αναφέρει “Το ζήτημα των λατομείων είχε τεθεί από τον Οικολογικό Άνεμο με δύο παρεμβάσεις τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2011 (παράνομη λειτουργία λατομείων στα νησιά του Βορ Αιγαίου και θεσμοθέτηση λατομικών ζωνών) χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση από την Περιφερειακή αρχή. Αποτελεί ζητούμενο η ανάπτυξη λατομικών περιοχών στα νησιά του Βορ. Αιγαίου, περιοχών που θα απορροφήσουν την πίεση για οικοδομικά υλικά αλλά με κανόνες και χωρίς να προσβάλλεται το φυσικό περιβάλλον.”

Στην επιστολή αναφέρεται ότι στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο του Απριλίου που τέθηκε το ζήτημα ξανά από τον Οικολογικό Άνεμο, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ Μάρκου μας διαβεβαίωσε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα υπάρχει σχετική ενημέρωση και εισήγηση του για το θέμα. Δυστυχώς το θέμα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη του Περιφ. Συμβουλίου της 18/6/2014 και ως εκ τούτου ζητάμε να μπει σαν έκτακτο θέμα το ζήτημα του ορισμού των λατομικών περιοχών για όλη την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι ότι επικρατεί μία ασάφεια σε σχέση με τη λειτουργία των λατομείων όσον αφορά τις απαιτούμενες άδειες για τις εκτάσεις που χρησιμοποιούν, τη συχνότητα των ελέγχων ενώ ανυπέρβλητα προβλήματα δημιουργεί ο μη καθορισμός λατομικών περιοχών που δεν επιτρέπει ορθολογική διαχείριση των λατομικών δραστηριοτήτων στα νησιά μας. Για το ζήτημα μάλιστα έχει παρέμβει και η εισαγγελία Σάμου και αύριο έχω κληθεί να δώσω ένορκη κατάθεση. Από την πλευρά μας σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα.»

 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: