ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

05/02/2014 στο 1:42 μμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη κ Νάσο Γιακαλή ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο ζητά τη σύγκληση σύσκεψης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος του Παν Αιγαίου στη Χίο. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του Παν. Αιγαίου στην οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας. Ούτε οι δρόμοι, ούτε τα λιμάνια, ούτε τα αεροδρόμια αλλά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε στα νησιά μας τον περασμένο αιώνα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι το 5ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας και παρά τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης, ανθίσταται, καθώς κατατάσσεται ως τέταρτο στην ερευνητική δραστηριότητα μεταξύ των 24 ελληνικών ΑΕΙ και έκτο μεταξύ των 40 συνολικά ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας,

Το τελευταίο καιρό στη Χίο έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Μετά τη δημοσιοποίηση της διάθεσης της διοίκησης του Ιδρύματος να μην προχωρήσει στην αξιοποίηση των «Ταμπάκικων» έχουν ακουστεί πολλά από φορείς και πολίτες για το θέμα. Μέσω του τύπου υπήρξε ενημέρωση ότι ο Δήμος πρότεινε να δοθούν τα ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ Γανιάρης πρότεινε την αξιοποίηση από το Πανεπιστήμιο του εκθεσιακού κέντρου «Γ. Καλουτάς», που ανήκει στην Περιφέρεια. Πριν από 6 μήνες στο Περιφερειακό συμβούλιο υιοθετήθηκε η εισήγηση του κ Γανιάρη και είχε αποφασιστεί η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της περιφέρειας σε αυτό.

Ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι αυτονόητη η στήριξη μας στο Πανεπιστήμιο και στο κρίσιμο στεγαστικό ζήτημα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου απαιτείται η συμβολή όλων μας για την επίλυση του χωρίς μικροπολιτικούς τακτικισμούς. Είναι προφανές ότι σχεδιασμός και πολιτική δεν μπορεί να γίνει μέσω δημοσιευμάτων και γιαυτό το λόγο ζητάμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για να κάτσουν όλοι οι δυνητικά εμπλεκόμενοι φορείς (Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια, Διαχειριστική αρχή, Δήμος, Τεχνικό Επιμελητήριο κλπ) σε ένα τραπέζι και να βρεθεί μια λύση. Ελπίζουμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκφραστούν οι απόψεις όλων των φορέων και θα μπορέσουμε από κοινού να συμβάλουμε όλοι στην επίλυση του ακανθώδους αυτού προβλήματος για την εύρυθμη λειτουργία του Παν Αιγαίου.»

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: