Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων. Επίσκεψη στην Αγ Παρασκευή. Μήπως πρέπει οι περιφερειακοί σύμβουλοι να περάσουν από σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης??

03/02/2014 στο 2:26 μμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επίσκεψη στην Αγ Παρασκευή της Λέσβου πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μπάκας, περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το WWF με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων.DSC03111

Ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Εντυπωτική είναι η παρουσία των εθελοντών και των πολιτών της Λέσβου στην εκδήλωση και ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή δεκάδων παιδιών που ενημερώθηκαν για την αξία των υγροτόπων του νησιού μας. Φοβάμαι όμως ότι πλέον τα παιδιά αυτά είναι πολύ πιο ευαίσθητα για την προστασία των υγροτόπων του νησιού μας από  τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους, όπου με κάθε ευκαιρία δείχνουν την αδιαφορία τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

Για εμάς στον Οικολογικό Άνεμο στο βόρειο Αιγαίο, το φυσικό περιβάλλον και οι περιοχές Natura δεν είναι κατάρα αλλά ευλογία για τον τόπο μας. Οι υγρότοποι μας  κινδυνεύουν από ασύνετες ανθρώπινες επεμβάσεις, ενώ η κλιματική αλλαγή και η απειλούμενη άνοδος της στάθμης της θάλασσας αναμένεται να επιτείνει την απώλεια και την υποβάθμισή τους.  Δυστυχώς δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί για την προστασία τους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καταστροφές συχνά χωρίς να τις αντιληφθεί κανείς και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης για τη διαφύλαξή τους.  Απαιτείται άμεσα η ανάπτυξη διαχειριστικών μελετών για τις περιοχές Natura του Βορ. Αιγαίου και μέριμνα από την περιφερειακή διοίκηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που μπορεί να αποτελέσει τον πραγματικό αναπτυξιακό μοχλό για τα νησιά μας.»

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: