Αδικαιολόγητες απουσίες Περιφερειακών Συμβούλων. Εάν βαριούνται, να μείνουν σπίτι τους.

06/09/2013 στο 11:59 πμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Image

Απαξίωση του θεσμού από τους ίδιους ανθρώπους που σε λίγους μήνες θα εμφανίζονται και πάλι ως «σωτήρες» ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών μας.  

 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Σ. Δημηρούδη απέστειλε ο Μιχάλης Μπάκας περιφερειακός σύμβουλος με τον Οικολογικό Άνεμο, ζητώντας του να κοινοποιήσει κατάλογο των απουσιών των περιφερειακών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβούλιου Βορείου Αιγαίου από την έναρξη λειτουργίας του σώματος (Ιανουάριος 2011) έως σήμερα. Σύμφωνα με το νόμο αλλά και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Περιφ Συμβουλίου οι σύμβουλοι υποχρεούνται να προσέρχονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και αδικαιολόγητη απουσία τους πέρα των 3 συνεδριάσεων ή/και χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών, επισείει κυρώσεις.

 

Ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε επίσημα τον κατάλογο των απουσιών από το περιφερειακό συμβούλιο των συμβούλων για να καταδειχθεί το πρόβλημα της μακράς απουσίας συναδέλφων από το σώμα. Δυστυχώς μετά από 2,5 χρόνια, υπάρχουν συνάδελφοι που η συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων μετριούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Οι απουσίες αυτές επισείουν κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας. Δυστυχώς με τη στάση τους αυτή οι συνάδελφοι δείχνουν απαξίωση στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και στους ψηφοφόρους τους που τους έστειλαν στο περιφερειακό συμβούλιο. Εάν βαριούνται, δεν τους ενδιαφέρει ο θεσμός ή έχουν άλλες ασχολίες μπορούν να παραιτηθούν. Επειδή πολύ φοβάμαι ότι σε λίγους μήνες οι ίδιοι άνθρωποι θα ζητάνε και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μας καλό είναι να γίνει γνωστή σε όλους η παρουσία του καθενός από εμάς στα περιφερειακά συμβούλια και από εκεί και πέρα κριτές μας είναι και πάλι οι πολίτες».

 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: