Για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού

10/06/2013 στο 9:35 πμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Σχέδιο ψηφίσματος που αποστείλαμε προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ Σ. Δημηρούδη που αφορά στην έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μιχάλης Μπάκας – Βασίλης Τεντόμας

Οικολογικός άνεμος στο βόρειο Αιγαίο – Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό

ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέμα: «Για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερούwater-1»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου πιστεύει και στηρίζει την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και συγκεκριμένα του νερού.

Πιστεύουμε ότι το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, απολύτως απαραίτητο για την ίδια τη ζωή και τη συνέχισή της, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους.

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως έχει αποδειχτεί από τη διεθνή εμπειρία, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τιμής του, αλλά και στην επιδείνωση της ποιότητάς του.

Συμπαρατασσόμαστε με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς που αγωνίζονται για να βγουν από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων οι δύο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, καθώς αύριο θα είναι η σειρά των ΔΕΥΑ των Περιφερειακών μας Ενοτήτων να ιδιωτικοποιηθούν.

Καλούμε δε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να υπογράψουν το κείμενο της καμπάνιας της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το νερό», το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στο νερό και στην αποχέτευση, ένα ανθρώπινο δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ· να προωθήσει την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως βασικών δημόσιων υπηρεσιών για όλους· να απαγορεύσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδατος. (Το κείμενο προς υπογραφή είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.right2water.eu/el και το έχουν ήδη υπογράψει 1.453.401 Ευρωπαίοι πολίτες).

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: