Ερώτηση του Οικολογικού Άνεμου για την Περιφ. Επιτροπή Διαβούλευσης και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη κ της Επιχείρησης

12/04/2013 στο 10:42 πμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αθ. Γιακαλή κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Μπάκας για τα ζητήματα της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Με χαρά ενημερωθήκαμε πρόσφατα για τη σύσταση της περιφερειακή επιτροπής διαβούλευσης Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για ένα θέμα που στη διάρκεια της θητείας του ο Ηλίας Γιαννίρης είχε τονίσει πολλές φορές τη σημασία και χρησιμότητα του, όπως και του θεσμού του Συμπαραστάτη του πολίτη.

 Image

Δυστυχώς η πρώτη προσπάθεια σύγκλισης της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης την Δευτέρα 8/4/2013 ήταν αποτυχημένη, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα μέλη της στη Μυτιλήνη ενώ χαρακτηριστικά δεν προσήλθε και κανένας από του Δημάρχους των νησιών μας που μετέχουν στην επιτροπή. Για τον Οικολογικό Άνεμο δικαιολογείται η συγκεκριμένη αδυναμία σύγκλισης του οργάνου αφενός μεν στη δυσκολία πρόσβασης των νησιωτών στη Μυτιλήνη αφετέρου δε στο ακατάλληλο της ώρας, καθώς στις 10 πμ είναι ώρα εργασίας και πολλά από τα μέλη της επιτροπής θα δυσκολεύονταν να προσέλθουν για αυτό. 

 

Για να μην να μην απαξιωθεί λοιπόν ο συγκεκριμένος θεσμός προτείναμε στην περιφερειακή αρχή αφενός μεν η επόμενη σύγκλιση της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης να γίνει σε μη εργάσιμη ώρα αφετέρου δε να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός τηλεδιάσκεψης που διαθέτουν τα νησιά μας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις. Μια τέτοια κίνηση θα είχε οφέλη πρακτικά, οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά.

 

Παράλληλα ζητάμε στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να ενημερωθεί το σώμα:

  1. για τις προθέσεις τη περιφερειακής αρχής για την εύρυθμη  λειτουργία της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης
  2. Τις διαθέσεις και τον προγραμματισμό της περιφερειακής αρχής για την ενεργοποίηση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που 2 χρόνια μετά την πρώτη συζήτηση για το θέμα στο ΠΣ (15/3/2011) δεν υπάρχει καμία εξέλιξη!!

 

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη κ της Επιχείρησης – ένα από τα λίγα θετικά και καινοτόμα σημεία του Καλλικράτη – κινδυνεύει να ναυαγήσει ήδη στο ξεκίνημα, καθότι δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία και το ενδιαφέρον για την επιτυχία του. Στη συνεδρίαση του ΠΣ της 15ης Μαρτίου 2011 είχαν παρουσιαστεί 20 υποψηφιότητες ,χωρίς κανένας υποψήφιος να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 που απαιτείται από το νόμο. Ως εκ τούτου η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Δημηρούδης στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από τότε δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: