Ανάληψη καθηκόντων για τον Μιχάλη Μπάκα, περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου

09/04/2013 στο 11:56 πμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ORKWMOSIA MIXALH MPAKAΜε την ανάληψη των καθηκόντων του ως περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου ο Μιχάλης Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η ανάληψη αυτή γίνεται λόγω της εναλλαγής με τον Ηλία Γιαννίρη, καθώς αυτή είναι μια αρχή των Οικολόγων Πράσινων αλλά και πολιτική πράξη για μας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να διαχέεται η «εξουσία» σε περισσότερα πρόσωπα και να αποφεύγονται, κατά το δυνατόν, τα φαινόμενα  λατρείας της καρέκλας, που χαρακτηρίζουν όλες ανεξαιρέτως τις γνωστές πολιτικές παρατάξεις.

Το φορτίο της αναπλήρωσης του Ηλία Γιαννίρη είναι βαρύ. Για μένα ήταν τιμητική κ μόνο η θέση του υπ. Αντιπεριφερειάρχη δίπλα στον Ηλία Γιαννίρη.  Ένας διακεκριμένος επιστήμονας, άριστος γνώστης των ζητημάτων του Αιγαιακού χώρου αλλά και περιφερειακός σύμβουλος που με το ήθος και την πολιτική του στάση στις συνεδριάσεις του ΠΣ έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη. Ξέρω όμως ότι με τις προτάσεις και τις ιδέες του θα συνεχίσει να βοηθά, από όπου και εάν βρίσκεται, την περιφερειακή μας ομάδα.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε το πνεύμα της περιφερειακής κουλτούρας στα νησιά μας πέρα από τοπικιστικές και πολιτικάντικες αντιπαραθέσεις, που δεν βοηθούν να λυθούν τα προβλήματα. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου έχει την ευθύνη να συμβάλλει στη χάραξη και στην προώθηση πολιτικών που θα περιορίσουν την ένταση της κρίσης και τις επιπτώσεις από τις κοινωνικά άδικες κι αναποτελεσματικές πολιτικές στην περιοχή μας.

 

Τα τρέχοντα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι πολλά όπως η στρατηγική για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-20, η αναδιάρθρωση του χωροταξικού της περιφέρειας και του σχεδιασμού της διαχείρισης στερεών αποβλήτων καθώς και ο σχεδιασμός του νέου ενεργειακού χάρτη των νησιών μας. Ως Οικολογικός Άνεμος, εκτός από την κριτική που θα συνεχίσουμε να ασκούμε σε ότι θεωρούμε στραβό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε με πρωτοβουλίες μας τη διαμόρφωση ισχυρών πλειοψηφιών στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών προτάσεων για μια βαθιά οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αλλαγή στην νησιωτική μας περιφέρεια

Σύντομο βιογραφικό

Μιχάλης Μπάκας γεννήθηκε το 1973 στην Καλαμάτα, και τα τελευταία 22 χρόνια ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Τμ. Περιβάλλοντος του Παν. Αιγαίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντικά οικονομικά και την περιβαλλοντική  πολιτική. Ενεργοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχτηκε πρόεδρος στο Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος του. Εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συμμετέχει σε εθελοντικές και οικολογικές ομάδες με δραστηριότητα στη Μυτιλήνη ενώ τον ελεύθερο του χρόνο ποδηλατεί και φωτογραφίζει. Είναι γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των ΟΠ και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος. 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: