Εμπρός για μια νέα Παγανή ;;;

07/09/2012 στο 9:52 πμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Image

 

Απαραίτητη η προετοιμασία μας για την υποδοχή νέου μεγάλου κύματος μεταναστών στα νησιά μας

 

 

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Ν. Γιακαλή έστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Γιαννίρης αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νησιά μας τον τελευταίο καιρό με την αυξημένη ροή αφίξεων μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια.

 

Στα νησιά στου Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα στη Λέσβο το 2009 αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με την αθρόα εισροή μεταναστών από τα μικρασιατικά παράλια και την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να προσφέρει στοιχειώδεις συνθήκες φιλοξενίας στου πρόσφυγες. Οι εικόνες ντροπής από το κέντρο υποδοχής μεταναστών της Παγανής έκαναν τον γύρο του κόσμου. Για το ζήτημα αυτό πρόσφατα καταδικάστηκε η Ελλάδα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος στα νησιά μας το 2010 με την μετατόπιση του βάρους στα σύνορα μας στον Έβρο, έκρυψε το ζήτημα αδυναμίας της νησιών μας να προσφέρει φιλοξενία στους πρόσφυγες.

 

Εκτιμάμε ότι η μεγάλη ένταση που επικρατεί στη Σύρια αλλά και η εντατικοποίηση των ελέγχων στον Έβρο,  μεταφέρουν και πάλι το μεταναστευτικό ρεύμα στα νησιά μας και καλούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να πάρει πρωτοβουλία για την προετοιμασία των υπηρεσιών της για να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Για το ίδιο θέμα είχαμε κάνει σχετικό αίτημα και τον Ιανουάριο του 2011 χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση από την πλευρά της Περιφέρειας. Ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται πρόβλημα φιλοξενίας των μεταναστών στη Μυτιλήνη με το τραγικό φαινόμενο να κρατούνται ανήλικα παιδιά στα κρατητήρια μαζί με ποινικούς κρατούμενους. Είναι απαραίτητη η άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την φιλοξενία των προσφύγων σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας αλλά και η προετοιμασία των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής μέριμνας προς αυτήν την κατεύθυνση. Προς αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να καλέσετε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (Αστυνομία και Λιμενικό, Νοσοκομεία, ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις κλπ). Από την πλευρά μας ως Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο θα συμβάλουμε με κάθε μέσο σε αυτήν την προσπάθεια. 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: