Άμεση απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου στο ερώτημα μας για τη λειτουργία του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου στη Χίο, Περιμένουμε πλέον και την ενεργοποίηση του Δήμου Χίου

15/11/2011 στο 1:35 μμ | Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε


Με επιστολή του προς τον περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Γιαννίρη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης απάντησε στο ερώτημα μας για την ανάγκη μέριμνας για τη συνέχεια της λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου στη Ν. Ιωνία Χίου. Πρώτα από όλα να σημειώσουμε ότι με χαρά αποδεχόμαστε τη γραπτή απάντηση του κ Γανιάρη, που αποτελεί την πρώτη γραπτή απάντηση μετά από έντεκα (11) ερωτήματα που έχουμε υποβάλει στην περιφερειακή αρχή από την αρχή της θητείας της, για τα οποία δεν είχαμε πάρει γραπτή απάντηση. Ελπίζουμε το παράδειγμα του κ Γανιάρη να το ακολουθήσουν και άλλοι.

 

Ο κ. Γανιάρης αποδέχεται ότι ο Βοτανικός Κήπος Αιγαίου αποτελεί πράγματι ένα σημαντικό κεφάλαιο για το νησί της Χίου, με αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την αγροτική ανάπτυξη και τη βιοτεχνική παραγωγή του τόπου. Ένα έργο με προϋπολογισμό 1.179.831 ευρώ, που υλοποιήθηκε από τη Ν.Α. Χίου και μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», αποτελεί πλέον περιουσιακό στοιχείο του ενιαίου Δήμου Χίου, στον οποίο και παραδόθηκε από την ΕΝΑ Χίου ΑΕ, που τον διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος του 2010. Κατά συνέπεια η πρωτοβουλία για την αξιοποίησή του ανήκει πλέον στο Δήμο Χίου. Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Γανιάρης επισημαίνει ότι πρόθεσή του αποτελεί να συνδράμει στην αξιοποίησή του, στα πλαίσια πάντοτε των αρμοδιοτήτων του, για τη δρομολόγηση λύσεων που θα καταστήσουν το Βοτανικό Κήπο βιώσιμο και λειτουργικό.

 

Ο Οικολογικός Άνεμος επισημαίνει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται καθώς η έλλειψη προσωπικού και μέριμνας για τη συντήρηση του οδηγεί τον Βοτανικό Κήπο Αιγαίου σε εγκατάλειψη. Είναι σημαντικό να ενεργοποιηθούν ο Δήμος, η Περιφέρεια και οι φορείς της Χίου, καθώς την περίοδο 28/5-2/6/2012 έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Χίο το έκτο πανευρωπαϊκό συνέδριο βοτανικών κήπων, με την προσέλευση 300 σχετικών επιστημόνων και υπάρχει ο κίνδυνος  να εκτεθούμε διεθνώς εάν δεν πάρουμε μέτρα για την ορθή λειτουργία του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου.

 

Καλούμε πλέον τον Δήμαρχο Χίου να απαντήσει στο ζήτημα που έχουμε θέσει με την επιστολή μας και να ενημερώσει τους φορείς της Περιφέρειας και τους δημότες Χίου υπεύθυνα ως φορέας διαχείρισης του Βοτανικού Κήπου Αιγαίου για τις ενέργειες προτίθεται να κάνει για την ορθή λειτουργία και αξιοποίηση αυτού του χρήσιμου έργου για τον τόπο μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: